Harjoittelupaikkoja Mäntässä!

02.01.2018

Etsimme sinua: taidehistorian, taidekasvatuksen, estetiikan, museologian ym. humanististen aineiden opiskelija, kuvataiteilijaksi, tuottajaksi tai kuraattoriksi opiskeleva, messurakentamisen, restauroinnin tai vastaavien kädentaitojen opiskelija, datanomiopiskelija, esitystekniikan (ääni, kuva, editointi, installaatiot) opiskelija, matkailualan opiskelija, tradenomiopintojasi suorittava tai tiedotusalan opiskelija!

Olet kiinnostunut nykytaiteesta ja haluat saada hyvää, arvostettua työkokemusta alalta. Haluat kurkistaa kulissien taakse ja kokea, miten suuri nykytaiteen näyttely syntyy. Olet ennakkoluuloton ja innostunut taiteen sisällöistä ja taiteilijoiden kanssa toimimisesta, mutta olet myös valmis tarttumaan erilaisiin töihin, jotka edeltävät valmista teosta ja näyttelyä. Tarvitsemme työpanostasi näyttelytilojen valmisteluun, erilaisiin järjestelytehtäviin ja taiteilijan assistenttina toimimiseen. Kun näyttely on avattu, saat monipuolista kokemusta asiakaspalvelusta, matkailuneuvonnasta, kassan käsittelystä, näyttelyn valvomisesta ja keskusteluoppaana toimimisesta.  

Aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä ei ole välttämätön, mutta kieltämättä jonkinlainen tuntuma alaan on eduksi harjoittelijoita valittaessa! Mäntän kuvataideviikot on hyvä tilaisuus päästä verkottumaan suomalaiseen taidemaailmaan ainutlaatuiselta näköalapaikalta. Taidekaupungissamme riittää kesällä tekemistä moneen makuun.


Erityisen mieluisia ovat opiskelijat, joiden laitosten kanssa voimme toteuttaa mallia, jossa kustannamme yhden kuukauden palkan yhtä (tai useampaa) harjoittelukuukautta vastaan. Ota siis selvää oman laitoksesi kiintiöistä ja hae sieltä avustusta. Opiskelijaharjoittelijan tehtäviä voimme räätälöidä opintosuunnan mukaisesti siten, että tehtäviin kuuluvat käytännön työtehtävien lisäksi esim. erilaiset tuotantoon liittyvät järjestelyt, teosesittelyjen kirjoittaminen paikallislehteen, lapsille ja eri-ikäisille kouluryhmille suunnatun aineiston suunnittelu ja näyttelyn opastukset, käännöstehtävät ja katalogin toimittamisessa avustaminen, kotisivujen ja sosiaalisen median päivittäminen. Tarjoamme muualta tulevalle harjoittelijalle ilmaisen asumisen ja kelpo ruokahuollon!

Vuoden 2018 kuraattorin Veikko Halmetojan kokoama näyttely avautuu 17.6. ja on esillä elokuun loppuun saakka. Näyttelyn pystytys alkaa pääosin 2.5. ja kestää avajaisiin 16.6. saakka. Työtä on tarjolla toukokuun alusta elokuun loppuun saakka, mutta ainakin jonkin aikaa olisi hyvä olla läsnä myös pystytysvaiheessa. Suosimme harjoittelijoita, jotka voivat sitoutua työskentelemään vähintään kaksi kuukautta. 

Kirjoita enintään 2000 merkin esittely itsestäsi, opinnoistasi, suhteestasi nykytaiteeseen ja kerro, miksi juuri sinut tulisi valita. Lähetä se täydellisten yhteystietojen ja cv:n kera osoitteeseen kuvataideviikot@gmail.com, otsikolla Harjoittelija 2018. Lähetä hakemuksesi sähköisenä 16.2.2017 klo 24 mennessä. Mainitse hakemuksessa selkeästi, milloin pääset aloittamaan harjoittelun ja kuinka pitkän harjoittelujakson pystyt olemaan Mäntässä.


Lämpimästi tervetuloa kesätöihin Mänttä-Vilppulaan!

Viime vuoden harjoittelijoiden lausuntoja kesästä Taidekaupungissa:

Työharjoittelupaikkana Mäntän kuvataideviikot oli todella hyvä ja toimiva. Kesä Mäntässä meni vauhdilla uutta oppien! Sain paljon konkreettista hyötyä kuvataiteelliselle uralleni näyttelyn rakentamisen eri vaiheista, ripustuksesta, työkalujen käytöstä, pakkaamisesta. On myös ainutlaatuinen tilaisuus tutustua alan merkittäviin tekijöihin henkilökohtaisesti, siten pääsi kuulemaan syvemmin töiden taustoista. Yleisötyö antoi myös paljon lisäarvoa tälle harjoittelulle.

Tuija Ihanta
Kuvataidekasvatuksen opiskelija, Aalto-yliopisto


Tähtäsin harjoittelullani siihen, että pääsisin tekemään niin näyttelyn rakentamista kuin myös avajaisten jälkeen näyttelyn yleisötyötä, missä pääsi halutessaan opastamaan. Rakentamisvaiheen parasta antia oli tutustua kesän taiteilijoihin ja nähdä heidän työskentelyään läheltä. Illat vietimme muiden harjoittelijoiden kanssa mm. kapuamalla läheiselle Vuorenmajalle, saunoimme työporukalla teoksessa sekä nautimme kesästä!

Suvi Pajunen
Maisterivaiheen opiskelija Jyväskylän yliopistossa, pääaine museologia


Harjoittelu Kuvataideviikoilla oli todella monipuolinen kokemus. Itse olin harjoittelussa jo ennen näyttelyn avaamista näyttelynrakentamisessa, mikä oli mielenkiintoista ja ehkä jopa palkitsevinta työtä, sillä työn jäljet näkyvät konkreettisesti, ja tällaisesta työstä en etukäteen tiennyt paljoa. Lisäksi sain myöhemmälle työnhaulle aina arvokasta asiakaspalvelukokemusta. Työilmapiiri oli mahtava ja kommuuniasuminen muiden harjoittelijoiden kanssa toi kesään aivan huippulisän.

Elmo Holopainen
Taidehistorian opiskelija, Helsingin yliopisto


Mäntän kuvataideviikot tarjosi ennakkoluulottomasti monipuolisia työtehtäviä harjoittelijoille. Kesän aikana sain hyvän käsityksen suuren kuratoidun näyttelyn työvaiheista.

Ulla Kudjoi
Maisterivaiheen opiskelija Aalto-yliopistossa, pääaine valokuvataide


Harjoitteluaikani Mäntän kuvataideviikoilla takasi minulle oikein hauskan kesän. Sain hyvää kokemusta suuren näyttelyn ripustamisesta, opastustyöstä ja kuvataidekritiikkien kirjoittamisesta. Lisäksi kanssaharjoittelijat ja muu Pekilon väki olivat mitä mukavinta seuraa kesän ajan.


Irene Riihimäki
Taidehistorian opiskelija, Helsingin yliopisto  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin