Haku Serlachius-residenssiin vuodelle 2019 on käynnistynyt!

Hakuaika päättyy 28. helmikuuta

Serlachius-residenssi on Serlachius-museoiden ja Mäntän kuvataideviikkojen yhteistyössä ylläpitämä vierasateljee, joka sijaitsee Mänttä-Vilppulassa. Residenssissä työskentelee 20–30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää vuosittain. Residenssiin hakuaika vuodeksi 2019 on 1.–28.2.2018.

Vuodesta 2015 toiminut Serlachius-residenssi on tarkoitettu kuvataiteen parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille, kuten taiteilijoille, tutkijoille ja kuraattoreille. Työhuoneen ja majoituksen lisäksi residenssi tarjoaa kontakteja paikalliseen taidekenttään ja mahdollisuuksia yhteisöllisiin projekteihin paikallisten kanssa.

Residenssijakson pituus voi olla kuukaudesta puoleen vuotta. Residenssiin voi hakea myös useammalle vuodelle jaksottuvia tuotantoresidenssijaksoja. Residenssistä ei peritä vuokraa. Sen sijaan vierailta edellytetään kirjallista raporttia työskentelystään Mäntässä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.


Serlachius-residenssi Einola revontulien loisteessa.

Residenssivieraiden majoitus tapahtuu Einola-nimisessä talossa taidemuseo Göstan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puistomiljöössä. Työskentely- ja näyttelytilat sijaitsevat Aleksanterin linna -nimisessä jugend-talossa Mäntän keskustassa noin kolmen kilometrin päässä Einolasta. Residenssivieraat vastaavat itse matkoista sekä työskentely- ja elinkustannuksista residenssissä. 

Residenssipaikkaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Lomake ja hakuohjeet löytyvät residenssin verkkosivuilta: http://www.serlachius.fi/fi/residenssi/residenssipaikanhakeminen/

Lisätietoja voit kysyä osoitteesta: residency@serlachius.fi

Serlachius-residenssi
Joenniementie 47
35800 Mänttä
www.serlachius.fi/fi/residenssi
www.serlachius.fi/en/residency

Serlachius-residenssin flyer tälle vuodelle on ladattavissa oheisesta linkistä:  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin