XXIV Mäntän kuvataideviikot 16.6.-1.9.2019

Mäntän kuvataideviikot - julkiset teokset

Julkiset teokset

Mäntän kuvataideviikkojen kesän 2019 teoksia löytyy päänäyttelypaikka Pekilon lisäksi myös Joenniemen Taavetinsaaresta sekä useasta paikasta ympäri Mäntän kaupunkitilaa. Teosten tekijät ovat Tuomas Korkalo, Sauli Miettunen ja Jussi TwoSeven.

Jussi Twoseven

Kahdeksan Jussi TwoSevenin Vulpes, vulpes -sarjan teosta löytyy mm. sähkökaapeista ympäri Mäntän kaupunkitilaa. Ihastusta herättäneet kettuteokset ovat jo nyt esillä. Teokset tuovat tutun eläimen lähemmäksi ihmistä ja muistuttavat meitä luonnosta, joka on vain kivenheiton päässä rakennetusta ympäristöstä – heti markettien ja pyöräteiden takana. Katso teosten sijainti kartalla.

Taavetinsaaren teokset

Serlachius-museo Göstän vieressä sijaitsevan Taavetinsaaren luonnosta löytyy 15.6. alkaen Tuomas Korkalon ja Sauli Miettusen teoksia. Katso teosten sijainti kartalla.

  • Ympäristötaideteoksessaan Tuomas Korkalo lähtee liikkeelle luonnonmateriaaleista, ja hänen teoksensa puhuttelevat leikkisyydellään ja minimalismillaan. Ne sisältävät kuitenkin samalla syvemmän elämää pohdiskelevan tason.
  • Sauli Miettunen on rakentanut Taavetinsaaren metsikköön lintujen esikaupunkialueen, Lähiön. Perinteiset linnunpesät ovat vaihtuneet puukuidusta tehtyihin arkkitehtonisiin yksiköihin; lintujen kerros-, rivi- ja omakotitalohin. Miettunen pohtii teoksessaan lintujen elintilan kaventumista.