XXV Mäntän kuvataideviikot 14.6.-31.8.2020

Mäntän kuvataideviikot

Kesätöihin Kuvataideviikoille!

Mäntän kuvataideviikot on hyvä tilaisuus päästä verkostoitumaan suomalaiseen taidemaailmaan keskeiseltä näköalapaikalta. Taidekaupungissamme riittää kesällä ohjelmaa ja tekemistä moneen makuun.

Olet hakemamme henkilö jos...

Olet hakemamme henkilö, jos olet taidehistorian, estetiikan, taidekasvatuksen ym. taideaineiden opiskelija, kuvataiteilijaksi, tuottajaksi tai kuraattoriksi opiskeleva, messurakentamisen, restauroinnin tai vastaavien kädentaitojen opiskelija, datanomiopiskelija, esitystekniikan asiantuntijaksi valmistuva (ääni, kuva, editointi, installaatiot), matkailualan opiskelija, tradenomiopintojasi suorittava tai tiedotusalan opiskelija.

Olet kiinnostunut nykytaiteesta ja haluat saada arvostettua työkokemusta alalta. Haluat kokea, miten suuri nykytaiteen näyttely syntyy. Olet sosiaalinen, ennakkoluuloton ja innostunut taiteen sisällöistä ja taiteilijoiden kanssa toimimisesta ja olet myös valmis tarttumaan kaikenlaisiin töihin, jotka edeltävät valmista teosta ja näyttelyä. Tarvitsemme työpanostasi erilaisiin järjestelytehtäviin ja taiteilijan ja kuraattorin assistenttina toimimiseen. Kun näyttely on avattu, toimit asiakaspalvelussa, opastat turisteja ja näyttelyvieraitamme, valvot näyttelyä ja toimit keskusteluoppaana.

Yliopistoyhteistyö

Aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä ei ole välttämätön, mutta jonkinlainen tuntuma alaan on eduksi harjoittelijoita valittaessa. Meillä on hyviä kokemuksia yhteistyöstä yliopistojen kanssa: kustannamme yhden kuukauden palkan yhtä (tai useampaa) harjoittelukuukautta vastaan. Ota siis selvää oman laitoksesi kiintiöistä ja mahdollisuudestasi saada tämän mallin kaltaista tukea harjoitteluusi. Voimme räätälöidä tehtäviäsi opintosuunnan mukaisesti siten, että tehtäviin kuuluvat käytännön työtehtävien lisäksi esim. erilaiset tuotantoon ja ripustukseen liittyvät tehtävät, teosesittelyjen kirjoittaminen paikallislehteen, lapsille ja eri-ikäisille kouluryhmille suunnatun aineiston suunnittelu ja näyttelyn opastukset, käännöstehtävät ja katalogin toimittamisessa avustaminen, kotisivujen ja sosiaalisen median päivittäminen.

Ajankohta

Vuoden 2020 näyttely avautuu 14.6. ja on esillä elokuun loppuun saakka. Näyttelyn pystytys alkaa pääosin 2.5. ja kestää avajaisiin 13.6. saakka. Työtä on tarjolla toukokuun alusta elokuun loppuun saakka. Suosimme harjoittelijoita, jotka voivat sitoutua työskentelemään vähintään kaksi kuukautta.

Hakeminen

Kirjoita enintään 2000 merkin esittely itsestäsi, opinnoistasi, työkokemuksestasi ja suhteestasi nykytaiteeseen ja kerro, miksi juuri sinut tulisi valita. Lähetä se täydellisten yhteystietojen ja cv:n kera osoitteeseen toiminnanjohtaja(a)kuvataideviikot.fi, otsikolla Harjoittelija 2020. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse 15.2.2020 klo 24 mennessä. Mainitse hakemuksessa selkeästi, milloin pääset aloittamaan harjoittelun ja kuinka pitkän harjoittelujakson olet valmis viettämään Mäntässä.

Lämpimästi tervetuloa Mänttä-Vilppulaan!
Tiina Nyrhinen, toiminnanjohtaja