XXVI Mäntän kuvataideviikot 12.6.-31.8.2022

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 taiteilijoita

Näyttely 2022

XXVI Mäntän kuvataideviikkojen näyttely on avoinna 12.6.–31.8.2022. Kuraattori Markus Kåhre on kutsunut mukaan 25 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Näyttelylle ei ole tänä vuonna tehty erityistä teemallista rajausta. Teoksia nähdään Pekilon taidekeskuksen lisäksi muun muassa Mäntän kirkossa ja Serlachius-museo Göstan pihapiirissä sijaitsevassa Taavetinsaaressa.

Taiteilijat

Mäntän kuvataideviikkojen kesän 2022 taiteilijalistasta löytyy paitsi tämän hetken kuvataiteen kärkinimiä, myös poikkeuksellisen suuri määrä tekijöitä, joiden luovan työn painopiste ei ole nykytaiteen piirissä. Muusikot, kirjailijat ja säveltäjät ovat kuraattori Markus Kåhren valintoja näyttelyyn, jolle hän ei halunnut tehdä erityistä teemallista rajausta. Mukana kaikkiaan 25 taiteilijaa/taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 38 taiteilijan joukko. Vaikka mukana on esittävien taiteiden edustajia, kaikki teokset ovat nähtävissä ja koettavissa koko näyttelyn ajan. Lue taiteilijoiden esittelyt!

Kuraattori

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 kuraattori on Markus Kåhre. Hän on monipuolinen kuvanveistäjä, jonka juuret ovat Ahvenanmaalla ja Helsingissä. Vuosituhannen alussa Kuvataideakatemiasta valmistunut Kåhre on palkittu työstään muun muassa Ars Fennica -palkinnolla. Hänen teoksiaan on ollut laajasti esillä näyttelyissä niin kotimaassa kuin maailmallakin, ja niitä löytyy merkittävistä taidekokoelmista. –XXVI Kuvataideviikkojen teemana on se, että esillä on todella hyviä teoksia, jotka kommunikoivat keskenään. Ilman teeman sitovuutta katsojat voivat löytää itsenäisemmin tiensä näyttelykokemuksen läpi. Heille muodostuu siitä oma kertomuksensa, Markus Kåhre kertoo. Lue lisää!

Kuvataideviikot XTRA

Kuvataideviikot XTRA täydentää oheistapahtumillaan Mäntän kuvataideviikkojen teemoja. Kesän 2022 XTRA-tapahtumat julkistetaan keväämmällä. Lue lisää!