XXV Mäntän kuvataideviikot 14.6.-31.8.2020

Serlachius-residenssi

Serlachius-residenssi

Serlachius-residenssi on Mänttä-Vilppulassa toimiva kansainvälinen taiteilijaresidenssi, jota Mäntän kuvataideviikot hallinnoi yhdessä Serlachius-museoiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille. Serlachius-residenssissä työskentelee vuosittain 20–30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Residenssihaku

Eri puolilta maailmaa tulevat taiteilijat hakevat residenssiin kerran vuodessa. Hakemuksissa suositaan projekteja, joissa on mukana myös yhteisöllistä ainesta. Residenssihaku seuraavalle vuodelle on avoinna aina helmikuun ajan.

Tilat & tapahtumat

Viihtyisä ateljee- ja galleriatalo Aleksanterin linna sijaitsee Gustaf-museon kyljessä Mäntän keskustassa. Taiteilijat majoittuvat Einolassa Joenniemen kartanon mailla, Gösta-museon naapurissa. Useimmat residenssitaiteilijat pitävät Aleksanterin linnassa näyttelyn. Suosittu yhteisöllinen residenssiin liittyvä tapahtuma on myös Perjantaikahvit, jonka ajankohdista saa parhaiten residenssin Facebook-sivulta. Perjantaikahvien aikana voit tutustua taiteilijoihin, kurkistaa työhuoneisiin ja saada tietoa tekeillä olevista projekteista. Lue lisää residenssistä Serlachius-museoiden sivuilta.