XXVII Mäntän kuvataideviikot 11.6.-31.8.2023

Serlachius-residenssi

Serlachius-residenssi

Serlachius-residenssi on Mänttä-Vilppulassa toimiva kansainvälinen taiteilijaresidenssi, jota Mäntän kuvataideviikot hallinnoi yhdessä Serlachius-museoiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille. Serlachius-residenssissä työskentelee vuosittain 20–30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Vuodesta 2015 toiminut Serlachius-residenssi tarjoaa rauhallisen ympäristön kuvataiteen parissa työskenteleville taiteilijoille, tutkijoille ja kuraattoreille. Residenssi tuottaa myös pieniä tapahtumia Mänttä- Vilppulaan. Kaikkiin residenssin tapahtumiin vapaa pääsy.

Residenssijakson pituus voi olla kuukaudesta neljään kuukauteen. Residenssiin voi hakea myös useammalle vuodelle jaksottuvia tuotantoresidenssijaksoja. Residenssivierailta ei peritä vuokraa asuin- tai työhuoneesta. Vierailta edellytetään kirjallista raporttia työskentelystään residenssissä.

Tilat & tapahtumat

Residenssivieraiden majoitus tapahtuu Einola-nimisessä talossa taidemuseo Göstan kauniissa puistomiljöössä. Työskentely- ja näyttelytilat sijaitsevat Aleksanterin linnaksi kutsutussa jugend-talossa Gustaf-museon vieressä Mäntän keskustassa noin kolmen kilometrin päässä Einolasta. Residenssivieraat vastaavat itse matkoista sekä työskentely- ja elinkustannuksista residenssissä. Residenssiin voi hakea myös perheen kanssa.

Useimmat residenssitaiteilijat pitävät Aleksanterin linnassa näyttelyn. Suosittu yhteisöllinen residenssiin liittyvä tapahtuma on myös Perjantaikahvit, jonka ajankohdista saa parhaiten residenssin Facebook-sivulta. Perjantaikahvien aikana voit tutustua taiteilijoihin, kurkistaa työhuoneisiin ja saada tietoa tekeillä olevista projekteista. Lue lisää Serlachius-residenssin kotisivuilta.