XXVI Mäntän kuvataideviikot 12.6.-31.8.2022

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 taiteilijoita

Ajankohtaista

Kuvataideviikoille uusi tiedottaja

Mäntän kuvataideviikkojen uudeksi tiedottajaksi on valittu Minnamaria Koskela. Minnamaria on Jyväskylässä asuva kokenut kulttuurialan ammattilainen ja tiedottaja. Taustaltaan hän on taidehistorioitsija ja kulttuuritoimittaja. 

Olemme mukana nuorten kesätyökampanjassa

Mäntän kuvataideviikot on mukana Kesäduuni OP:n piikkiin – Nuorten kesätyökampanjassa. Työt sijoittuvat kesälomakauteen ja niiden pituus on kaksi viikkoa. Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori. Hakemusten tulee olla perillä viimeistään 17.4.2022. Lue lisää!

Kesän 2022 taiteilijat on julkistettu!

XXVI Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijalistasta löytyy paitsi tämän hetken kuvataiteen kärkinimiä, myös poikkeuksellisen suuri määrä tekijöitä, joiden luovan työn painopiste ei ole nykytaiteen piirissä. Muusikot, kirjailijat ja säveltäjät ovat kuraattori Markus Kåhren valintoja näyttelyyn, jolle hän ei halunnut tehdä erityistä teemallista rajausta. Mukana kaikkiaan 25 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 38 taiteilijan joukko. Lue lisää!

Kuvataideviikkojen kuraattoriksi Markus Kåhre

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 kuraattoriksi on valittu Markus Kåhre. Hän on monipuolinen kuvanveistäjä, jonka juuret ovat Ahvenanmaalla ja Helsingissä. Vuosituhannen alussa Kuvataideakatemiasta valmistunut Kåhre on palkittu työstään muun muassa Ars Fennica -palkinnolla. Hänen teoksiaan on ollut laajasti esillä näyttelyissä niin kotimaassa kuin maailmallakin, ja niitä löytyy merkittävistä taidekokoelmista. Lue lisää!